Vardagen är här nu och dagarna rullar på. I och med att dagarna blir kortare så finns det förstås mindre tid att komma ut i naturen och fotografera. Även här nere i södra Sverige så håller hösten på att synas ordentligt. Dimman lägger sig vid kvällen och bokskogen börjar skifta i färg. Nu till helgen kommer det vara fina färger på många platser.

Jag körde ut till Söderåsen i helgen och gick en runda med kameran och det är väldigt många fotografer man stöter på. På populära platser som Skäralid och Klöva Hallar så är det väldigt tätt med trebeningar. Det finns andra platser som är lite mindre besökta och där man kan ströva runt i stillheten.

Det ska bli en eller ett par turer ut i skogen och de bokklädda åsarna, Hallands- och Söderåsen i helgen. Planerna innehåller också en god gåsamiddag tillsammans med familjen.

De senaste veckorna har det varit en del pyssel med att välja och få ihop ett urval av bilder till Vårgårda Naturfotofestivalen där jag ska hänga en utställning i idrottshallen tillsammans med många andra duktiga naturfotografer. Bilderna är valda och printade och nu pågår inramningen. Ska se till att de sista detaljerna är avslutade i början av nästa vecka så det finns lite marginal innan bilen ska lastas på fredag morgon. Utan att säga för mycket så kommer jag visa bilder från några av de senaste årens USA resor och den fantastiska naturen där.